در این مطلب با مهمترین و جدیدترین الگوریتم های گوگل در سئو و روشهای بهینهسازی مطالب برای آنها آشنا میشویم.
الگوریتم های گوگل در سئو
الگوریتم های گوگل در سئو ترتیب ظاهر شدن نتایج برای هر جستجو را مشخص میکنند. این الگوریتمها در پشت صحنه جستجو، مطالب صفحات وب را فیلتر میکنند و میزان کیفیت و ارتباط آنها با عبارت جستجو شده را میسنجند تا بتوانند بهترین و مرتبطترین نتیجه را به کاربران نمایش دهند. الگوریتمهای گوگل دائم در حال پیشرفت و تغییرند، چراکه انسانها و نیازهای آنها نیز تغییر میکنند و موتورهای جستجو باید خودشان را با تغییرات سبک زندگی افراد هماهنگ کنند.
کسی تعداد تمام الگوریتمهای گوگل و تمام معیارهای این موتور جستجو برای رتبهبندی صفحات وب را نمیداند، اما بعضی از متخصصان سئو معتقدند که گوگل از معیارهای خاصی مانند استفاده از کلمات کلیدی سئو، تاریخچه و اعتبار صفحه و دامنه، آسانی استفاده از وبسایت و… در رتبهبندی استفاده میکند. به همین دلیل هنگام بهینهسازی محتوا و وبسایت باید به تمام بخشهای سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی توجه کنید و استراتژیهای بهینهسازی وبسایت را مطابق با تغییرات الگوریتمها پیش ببرید.
الگوریتم هسته گوگل چیست ؟
به گفته گوگل، زمانی که یکی از بهروزرسانیهای الگوریتم به اندازه کافی آزمایش شده باشد و نیازی به تغییرات عمده و توجه خاص در آینده نداشته باشد، به الگوریتم هسته گوگل اضافه میشود.
الگوریتم پاندا
گوگل «الگوریتم پاندا» (Google Panda) را در سال ۲۰۱۱ برای مقابله با محتوای ضعیف و کپیشده، سرقت ادبی، استفاده بیش از حد کلمات کلیدی، «مزرعههای محتوا» (Content Farms)، حجم زیاد تبلیغ نسبت به محتوا در صفحات وب و مشکلات کیفیتی دیگر به کار گرفت. این الگوریتم همچنین برای محتوای باکیفیت و منحصربهفرد جایزههایی در نظر گرفت.
الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن» (Google Penguin) در سال ۲۰۱۲ برای مقابله با تکنیکهای لینکسازی سئو کلاه سیاه (Black-Hat SEO) مانند لینکهای اسپم، دایرکتوری لینک و استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در انکر تکستها» (Anchor Text) به کار گرفته شد. گوگل معتقد است که این تکنیکها برای کاربران مفید نیستند و هدف آنها تنها یافتن راه میان بر برای بهبود رتبه صفحههاست.
الگوریتم مرغ مگس خوار
بهروزرسانی «الگوریتم مرغ مگسخوار» (Google Hummingbird) در سال ۲۰۱۳ ارائه شد. در این بهروزرسانی، گوگل سعی داشت با درک بهتر محتوای عبارتهایی که افراد جستجو میکردند، تجربه کاربری بهتری را رقم بزند. این الگوریتم، محتوای بیکیفیت با کلمههای کلیدی بیش از اندازه زیاد را جریمه میکند تا فرآیند جستجو دقیقتر و شخصیتر شود و محتوای نمایش داده شده در صفحه نتایج جستجو با هدف کاربران هماهنگ باشد.
الگوریتم کبوتر
در سال ۲۰۱۴، «الگوریتم کبوتر» (Google Pigeon) برای هماهنگتر کردن الگوریتمهای محلی با الگوریتم هسته به کار گرفته شد. هدف این بهروزرسانی، ارتقای رتبه وبسایتهای کسبوکارهای محلی با جستجوی طبیعی (ارگانیک) زیاد و نمایش بهتر آنها در صفحه نتایج بود. الگوریتم کبوتر هنگام جستجو، موقعیت مکانی کاربر را نیز در نظر میگیرد و به کاربران این امکان را میدهد که از جستجوی گوگل درست مانند جستجو در سرویس «گوگل مپ یا نقشه گوگل (Google Maps) استفاده کنند.
الگوریتم موبایل گدون
بهروزرسانی موبایل گوگل (Google Mobile Update) که با نام «موبایل گدون» (Mobilegeddon) نیز شناخته میشود، در سال ۲۰۱۵ به کار گرفته شد تا به طور رسمی، ویژگی «موبایل فرندلی» (Mobile-Friendly) بودن وبسایتها را به عنوان یکی از معیارهای رتبهبندی در نظر بگیرد. این بهروزرسانی، نمایش وبسایتهای بهینهسازی شده برای موبایل را در اولویت قرار میداد و وبسایتهای بهینهسازی نشده برای این ویژگی را جریمه میکرد و حتی گاهی آنها را از صفحه نتایج جستجو حذف میکرد.
الگوریتم رنک برین
بهروزرسانی رنک برین گوگل (Google RankBrain Update)، بخشی از الگوریتم مرغ مگسخوار بوده است. این بهروزرسانی که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، بخشی از الگوریتم گوگل است که به کمک یادگیری ماشین، میتواند هدف جستجوگر را بهتر درک کند و دقیقترین و مرتبطترین نتایج را به او نمایش بدهد. به گفته گوگل، رنک برین سومین سیگنال مهم در رتبهبندی است.
الگوریتم افزایش طول اسنیپت
بهروزرسانی «افزایش طول اسنیپت» (Google Snippet Length Increase) در سال ۲۰۱۷ به کار گرفته شد. این بهروزرسانی، طول بخش «توضیحات متا» (Meta Description) را از ۱۵۵ کاراکتر به ۳۰۰ کاراکتر افزایش داد. هدف از این بهروزرسانی، ایجاد توضیحات قویتر برای صفحات وب و کمک به جستجوکنندگان برای درک بهتر محتوای نتایج و ارتباط آنها با هدف جستجو بود.
الگوریتم موبایل فرست ایندکس
بهروزرسانی الگوریتم «موبایل فرست ایندکس» (Mobile-First Indexing) در سال ۲۰۱۸، امتیاز مثبت دیگری از طرف گوگل برای وبسایتهای بهینهسازی شده برای موبایل بود.
الگوریتم مدیک
بهروزرسانی «الگوریتم مدیک گوگل» (Google Medic Update) سومین، گستردهترین و مهمترین بهروزرسانی الگوریتم های گوگل در سئو در سال ۲۰۱۸ بود. بیشترین تأثیر این الگوریتم در صنایع مرتبط با سلامت و بهداشت مشاهده شد، به همین دلیل این نام را برای آن برگزیدند. اما تنها این صنعتها تحت تأثیر الگوریتم مدیک قرار نگرفتند.
الگوریتم برت
بهروزرسانی الگوریتم گوگل «برت» (Bidirectional Encoder Representations from Transformers | BERT) تلاشی از سوی کمپانی گوگل برای درک بهتر زبان جستجوی کاربران در سال ۲۰۱۹ بود. این الگوریتم درست مانند الگوریتم رنک برین عمل میکند اما جایگزین آن نشده است و در کنار رنک برین برای درک جستجوها استفاده میشود.